Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te stappen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Welkom op onze gloednieuwe website We zijn nog bezig met finetunen, bedankt voor je begrip terwijl we de laatste puntjes op de 'i' zetten Gratis verzending vanaf 45

Winkelwagen 0

Gefeliciteerd! Uw bestelling komt in aanmerking voor gratis verzending. U bent nog €45 verwijderd van gratis verzending.
Er zijn geen producten meer beschikbaar voor aankoop

Producten
Koppelen met
Is dit een geschenk?
Subtotaal Vrij
Verzendkosten, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen
Schermafbeelding-2022-11-01-om-11.52.26-1

Landgebruik verandert in koffieproducerende landen

Landgebruik verandert in koffieproducerende landen

Wereldwijd verandert landgebruik in een alarmerend tempo. Koffieproducerende regio's vormen hierop geen uitzondering.

Industriële koffieteelt draagt ​​sterk bij aan de opwarming van de aarde. Ontbossing en bosdegradatie zijn verantwoordelijk voor ongeveer 45% van de CO2-voetafdruk van een zak koffie. Veranderingen in landgebruik zijn verantwoordelijk voor 12-29% van alle wereldwijde broeikasgasemissies.

Landgebruik en landbedekking in Yirgracheffe in 1988 (a), 2003 (b) en 2018 (c). Bron: Adane (2020).

De koffieproductie in Ethiopië verandert

In Ethiopië wordt koffie verbouwd door kleinschalige boeren in de schaduw van het bladerdak, zonder kunstmest. Koffiebossen vormen een uitstekende koolstofopslagplaats en slaan tot 94% van de koolstof op die in natuurlijke bossen is opgeslagen.

Omdat landbouw een primaire bron van inkomsten vormt in het platteland van Ethiopië, keren boeren zich af van koffie en richten ze zich op andere, lucratievere gewassen. Karper We onderzoeken hoe we koffieboeren financieel kunnen belonen voor het behoud van het bos. We richten ons op hoe we onze CO2-voetafdruk en de armoede onder kleine boeren in één investering kunnen verkleinen.

Recente artikelen