Bananenbrood met Gusto
Het recept voor het allerlekkerste bananenbrood van onze bar op Kerkstraat 96 is nu beschikbaar om zelf te bakken!
Ingrediënten (voor 1 brood):
125 g geroosterde walnoten ongeveer 4-5 (over)rijpe gepelde bananen – hoe rijper de bananen zijn, hoe zoeter het brood zal zijn 150 g boter, op kamertemperatuur 150 g donkerbruine suiker 3 kleine eieren 250 g bloem 1 eetlepel bakpoeder 25 g fijngemalen Gusto snufje zout
Keukenmaterialen:
Bakplaat Bakpapier Keukenmachine of garde Zeef Spatel
Hoe:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg bakpapier op de bakplaat. Prak de bananen. Klop de boter en suiker romig en klop er vervolgens de eieren één voor één doorheen. Doe de bananen en geroosterde walnoten in de kom. Zeef vervolgens de bloem, het bakpoeder, het zout en de koffie erdoor. Meng tot een glad beslag en leg het in de bakplaat. Bak 1 uur. Als je er met een satéprikker in prikt en er schoon uitkomt, is het gaar.
Geniet ervan met een kopje koffie