Het recept voor het allerlekkerste bananenbrood van onze bar op Kerkstraat 96 is nu beschikbaar om zelf te bakken!
Ingrediënten (voor 1 brood)
- 125 g geroosterde walnoten, ongeveer 4-5 (over)rijpe gepelde bananen – hoe rijper de bananen, hoe zoeter het brood zal zijn
- 150 g boter, op kamertemperatuur
- 150 g donkerbruine suiker 3 kleine eieren
- 250 g bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 25 g fijngemalen Gusto
- snufje zout
Keukenmaterialen
Bakplaat Bakpapier Keukenmachine of garde Zeef Spatel
Hoe te
Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg bakpapier op de bakplaat. Prak de bananen. Klop de boter en suiker romig en klop er vervolgens de eieren één voor één doorheen. Doe de bananen en geroosterde walnoten in de kom. Zeef vervolgens de bloem, het bakpoeder, het zout en de koffie erdoor. Meng tot een glad beslag en leg het in de bakplaat. Bak 1 uur. Als je er met een satéprikker in prikt en er schoon uitkomt, is het gaar.
Lekker met een kopje koffie !