Een koffie speciaal voor havermelk!

Tegenwoordig vind je overal havermelk, maar traditioneel wordt koffie geselecteerd en gebrand zonder havermelk in gedachten. Omdat we wel van een uitdaging houden, vonden we het tijd om dit recht te zetten! Tegen alle verwachtingen in voegden we een beetje gewassen Robusta-bonen toe van een koffieplantage op grote hoogte in Oeganda. We besloten deze impopulaire variant in de specialiteitenkoffiescene een kans te geven, omdat de bonen speciaal voor ons werden bereid en verwerkt volgens onze kwaliteitsnormen.
Feiten over havermelk
Waarom is havermelk zo populair geworden? Ten eerste is havermelk toegankelijk voor veel mensen die geen andere melk kunnen drinken. Ten tweede heeft het een lage milieu-impact en is het een duurzaam systeem: als je een glas havermelk van 200 ml vergelijkt met een glas koemelk van 200 ml, dan zie je dit: om een glas havermelk te produceren is ongeveer 0,8 vierkante meter land en 5 liter water nodig. De CO2-uitstoot is iets minder dan 0,3 kg. Om een glas koemelk van 200 ml te produceren is 3,9 vierkante kilometer land en ongeveer 120 liter water nodig. De CO2-uitstoot is iets meer dan 0,6 kg. Dat is een enorm verschil!