Een mooi verhaal in je kopje! Een Keniaanse koffie in The Blend

Streven om u de beste koffie te bieden, betekent dat we ons soms moeten aanpassen om perfectie bij te houden. Daarom is onze allereerste koffie, The Blend, van samenstelling veranderd; we hebben een Keniaanse component toegevoegd. Ten eerste omdat we vonden dat deze koffie de smaak echt zou verrijken natuurlijk. Maar ook omdat we door een eerlijke prijs te betalen aan de boer daadwerkelijk iets kunnen doen tegen de slechte levensomstandigheden van de Keniaanse boeren. En door deze koffie te drinken, kun jij ook helpen!

Een duidelijke boodschap

Het nieuwe onderdeel van The Blend is een gewassen koffie uit het Ndaroini wasstation in Nyeri, Kenia.
Hoewel Nyeri bekend staat om een ​​van de beste koffieregio's ter wereld, merkte onze oprichter Menno dat de kwaliteit van de koffie de laatste jaren terugliep.
Uit nieuwsgierigheid bezocht hij Ndaroini en vroeg de telers daar wat de reden zou kunnen zijn voor deze afname van de kersenkwaliteit. De boodschap was duidelijk; De prijs die grote conglomeraten betaalden voor de koffiebessen van de boeren was te laag en bovendien kwamen de betalingen meestal te laat.
Dit maakte het de boeren duidelijk moeilijk om rond te komen en er was geen geld om opnieuw in hun land te investeren.

De Keniaanse koffierevolutie

Menno besloot dat hij met zijn andere bedrijf -importeur van groene koffie Trabocca- deze situatie zou veranderen, omdat hij vond dat de boeren op zijn minst een leefbaar inkomen moesten hebben. Dus zette Trabocca samen met een lokale koffiepartner een plan op om de situatie te veranderen. Trabocca zou 100 Keniaanse shilling bieden voor hun koffiebessen, in plaats van de gebruikelijke 60 Keniaanse shilling. Het resultaat was en is dat vanaf 2019 de Ndaroini koffieboeren de best betaalde Keniaanse koffieboeren zijn!

Doe mee met de revolutie

Wij ondersteunen dit project van Trabocca door deze koffie op te nemen in ons Year Round assortiment. Wil jij ook helpen? Kom dan vanaf aanstaande maandag onze nieuwe Blend proberen aan Kerkstraat 96 of bestel een zak , lees hier meer. Zo kunnen onze partners blijven floreren en drink jij de lekkerste koffie!

Selecteer een Afleverpunt