The ACE One Solar has landed!

Kenia Stove Project

Frequente blootstelling aan rook is een van de grootste doodsoorzaken, veroorzaakt door de verbranding van brandstoffen en open vuur binnenshuis. Over de hele wereld hebben bijna 3 miljard mensen geen adequate toegang tot energie. Dit dwingt veel gezinnen om op open vuur te koken en kerosine en kaarsen te gebruiken voor verlichting. We hebben een innovatieve oplossing gevonden die helpt om het leven van onze koffieboeren op het platteland van Kenia te verbeteren. 

De ACE One-kachel is een energiesysteem dat op symbiotische wijze thermische en elektrische energie integreert en toegang biedt tot elektriciteit en stroom die geschikt zijn voor een echt schone verbranding van biomassa. Het nieuwste model bevat een geïntegreerde poort voor het opladen van elektronische apparaten (zoals mobiele telefoons).

Met behulp van de ACE One Solar kunnen plattelandsgemeenschappen die afhankelijk zijn van binnenkachels de rookemissies van huishoudens minimaliseren, hun brandstofbehoefte verminderen en directe toegang krijgen tot zonne-energie. Financiering van ons bedrijf, ons personeel en enkele klanten heeft landbouwgemeenschappen in Kenia geholpen waarmee we samenwerken.

BOCCA legt grote nadruk op het welzijn van alle personen die betrokken zijn bij elke zak koffie die we produceren. Door deze kachels op te sturen, willen we helpen de negatieve effecten van luchtverontreiniging in huishoudens te omzeilen. Het verminderen van de luchtverontreiniging in huishoudens heeft een direct positief effect op de gezondheid van individuen, het milieu en het gezinsinkomen. Dit zijn maar een paar manieren waarop deze fornuizen het leven kunnen verbeteren van gezinnen die in de champagnestreek van de koffie wonen.

ACE One Solar: providing clean combustible energy whilst charging a mobile phone.

Selecteer een Afleverpunt