Suke Quto School Project

Hoe kun je kinderen in koffiegemeenschappen steunen?

We willen onze klanten laten proeven van iets dat voor ons buitengewoon belangrijk is. Als een B Corp companystreven we ernaar een positieve impact te hebben op het leven van elk individu dat betrokken is bij het traject van boon tot kopje. Door onze koffie te kopen, steun je kinderen in koffieboerengemeenschappen in Ethiopië. De opbrengst van onze Ethiopische koffie doneren we aan de ontwikkeling van scholen in de Guji-zone van Ethiopië.

Voor jonge individuen die in landelijke koffieboerengemeenschappen wonen, zijn de opleidingsmogelijkheden vaak beperkt. Kinderen moeten op de boerderij werken en het openbaar vervoer in afgelegen gebieden is relatief duur, wat scholing belemmert.

Verbetering van het onderwijs in koffieboerengemeenschappen.

Voor boeren op het platteland van Ethiopië vormt koffie een belangrijke bron van inkomsten.

Plotselinge inkomensverliezen dwingen koffieboeren hun kinderen van school te halen. Als gevolg hiervan hebben turbulente koffieprijzen en lage lonen gevolgen voor kinderen die in koffieboerengemeenschappen leven.

Naast onze langdurige inzet (nu al 20 jaar!) voor koffieboeren in de Guji-regio van Ethiopië, zijn wij van mening dat het hebben van goede schoolfaciliteiten een essentiële stap is om lokale kinderen het onderwijs te geven dat ze verdienen.

Het Suke Quto School Project gaat door!

Het schoolproject is opgezet door Tesfaye Bedele, eigenaar van Suke Quto boerderij, en Menno Simons, oprichter en eigenaar van BOCCA. Door nauw samen te werken en met de hulp van iedereen die onze koffie koopt, is het Suke Quto schoolproject een succes geworden.

Met geld zijn verschillende voorzieningen gebouwd in de nabijgelegen Kurume-school, waaronder een nieuwe afdeling met een bibliotheek, een toilet en een nieuwe poort. Onze zoektocht gaat verder, met de herontwikkeling van een school in het dorp Suke Quto. Het bieden van infrastructuur om kinderen in staat te stellen hun studie voort te zetten na 8 jaar.th grade, facilitating opportunities for young people in the surrounding area.


Selecteer een Afleverpunt