Verbeter het leven. Doneer een kooktoestel.

Ons kookstel project

Rook binnenshuis vormt een grote bedreiging voor de gezondheid van alle huishoudens die niet op het elektriciteitsnet zijn aangesloten in ontwikkelingslanden. De rook die uit geïmproviseerde fornuizen komt, doodt ongeveer 2 miljoen mensen per jaar, van wie 44% een kind is. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

We streven ernaar om de familie van de Keniaanse koffieboer een schone, rookloze kookervaring te bieden. De eerste test met een kachel van African Clean Energy (de ACE 1) was een succes. Hij kookt op hout en verbruikt 70% brandstof, waardoor hij nauwelijks rookt.

Hoe kan je steunen?

Ons doel is om – samen met Trabocca en African Clean Energy – een container te versturen met kooktoestel. Een kooktoestel kost in totaal $ 150 (ex btw). Van dit bedrag betaal jij $ 99 (productiekosten) en betaalt de boer $ 51 (leveringskosten). We vragen de boer ook een deel te betalen, omdat we uit ervaring weten dat het beter werkt om de boer verantwoordelijkheid te geven en hem echt eigenaar te maken. Vervolgens zorgen we ervoor dat de kachels terechtkomen bij de gezinnen die het echt willen, wat het een goede investering maakt.

Doe je mee? Verbeter het leven. Vul onderstaand formulier in en doneer een kachel.

Binnen 3 tot 6 maanden gaat de container met kookplaten naar Kenia. Wanneer ze geplaatst zijn, krijg je een update van ons en de gezinnen die je hebt ondersteund.

Susan over het kooktoestel

Susan is een van de 'soldaten' - alleen vrouwen in het management - van het Ndaroini Kenya Coffee Revolution Project. – ‘Ik kook, laad mijn telefoon op en gebruik het licht. Overdag leg ik het zonnepaneel op het dak om het op te laden voor de avond. Koken met het fornuis werkt heel goed: het gaat snel en zonder rookontwikkeling. Bovendien heb ik minder energiekosten, dus ik bespaar veel. Dit allemaal dankzij de kachel!’

Selecteer een Afleverpunt