Projects

Suke Quto School


Samen met Tesfaye initieerde Menno de bouw van een nieuwe school voor de kinderen in de wijk Suke Quto. Hun ouders zijn betrokken bij de productie van onze Suke Quto koffie. We hebben dit schoolproject ondersteund door € 5.000 te doneren en nog belangrijker, we steunen Tesfaye door al jaren en jaren zijn koffie te kopen. 

Na verschillende uitdagingen is de school nu eindelijk volledig operationeel! In oktober 2018 droeg Tesfaye de school officieel over aan de gemeenschap. En het verhaal gaat verder, het is een doorlopend project. Tesfaye heeft een langetermijnvisie, met als doel elk kind de kans te geven om naar school te gaan. Hij heeft daarom al plannen voor een tweede schoolgebouw. Benieuwd naar de vorderingen? Zodra we meer weten, zullen we hier een update plaatsen.

Update januari 2020

Dankzij de steun van onze klanten die de Suke Quto koffie kopen en een bepaald bedrag doneren aan het project, hebben we in 2019 een bedrag van € 2.825 euro kunnen ophalen voor de school. Wil jij ook meedoen? Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

Raak betrokken!

Wil jij ook bijdragen aan dit project? We bieden onze zakelijke klanten de mogelijkheid om mee te doen door een bepaald bedrag per kg koffie aan de school te doneren. We zijn zo blij dat een aantal van onze klanten zich al bij ons heeft aangesloten! Neem contact op met je accountmanager voor meer informatie over hoe je kunt bijdragen.

Expositie op de Kerkstraat 96

Dit is een selectie van foto's gemaakt door Menno, die ze nam op zijn vele origine trips, terwijl hij samen met onze boeren werkte aan kwaliteitsverbetering. Deze foto's zijn te koop en de volledige opbrengst doneren we aan het Suke Quto schoolproject.

Voor meer informatie over de foto's, hun verhalen, maten en prijzen kunt u een e-mail sturen naar info@bocca.nl.

The Refugee Company

Sinds januari 2017 werken we nauw samen met The Refugee Company (TRC), een organisatie die vluchtelingen verbindt met Nederlandse bedrijven en hen ondersteunt bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Wij verzorgen barista-opleidingstrajecten, waaronder twee trainingen per week, met een duur van 12 weken. En met succes; een deel van de afgestudeerde barista's kwam terecht bij Bocca-klanten zoals Restaurant Merkelbach, Schinkelhaven en Hotel V. TRC is gevestigd in de Bijlmerbajes - lokaal jargon voor "gevangenis" - waar ze hun eigen restaurant 'A Beautiful Mess' opzetten inclusief koffie bar. Wereldwijde koffieblog Sprudge, schreef een artikel over dit project , lees hier meer..

Operation Cherry Red (OCR)

Operatie Cherry Red beloont Ethiopische koffieboeren voor hun harde werk en innovatieve aanpak. Met behulp van een premie van 50 cent per pond, de training en hulp tijdens het hele proces, realiseren de telers zich dat ze de middelen hebben om te wachten tot de bessen op hun best zijn. Samen bereiken we grote hoogten qua kwaliteit en smaakprofielen.

Die kwaliteit hebben we nodig, maar ook volume en traceerbaarheid. Hetzelfde geldt voor boeren. Bocca investeert actief om de toeleveringsketen te transformeren en Ethiopische koffieboeren te helpen een hoger niveau te bereiken. Operatie Cherry Red heeft dat verhaal werkelijkheid gemaakt.

Selecteer een Afleverpunt