Koolstof inzet

Onze filosofie bij BOCCA is innovatie boven compensatie. 

We ontwikkelen strategieën om actief de CO2-voetafdruk van onze bedrijven te verminderen en te compenseren. Met beperkte instrumenten beschikbaar voor het aanpakken van klimaatproblemen in de koffie-industrie, wenden veel bedrijven zich nu tot koolstofcompensatie, het verwijderen van Co2 om hun uitstoot elders te compenseren. Maar we willen ons concentreren op de CO2-uitstoot, een positieve impact genereren binnen onze eigen waardeketen en de fantastische bosgebieden behouden waar onze koffie vandaan komt.

Wat is het verschil tussen offset en insetting?

Nu de klimaatcrisis voortduurt, is het belangrijker dan ooit om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Compensatie betekent dat bedrijven hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen en emissies kunnen tegengaan door eldersCo2 uit de atmosfeer te halen. Hierdoor kunnen koffiebedrijven hun uitstoot "compenseren" door koolstofkredieten te kopen om buiten hun waardeketen te compenseren.

Compenseren alleen is echter niet voldoende. Wij vinden het essentieel om onze uitstoot te verminderen intern. Insetting betekent het vinden van innovatieve methoden om emissies te verminderen binnen onze eigen waardeketen. Een echt duurzame oplossing bieden, en de echte weg vooruit.

Hoe werken we hieraan?

Samen met Carble onderzoeken we hoe we onze CO2-voetafdruk en de armoede van kleine boeren kunnen verminderen met één enkele investering. Een systeem ontwikkelen om koffieboeren te belonen voor het beschermen van de koolstof die is opgeslagen in hun agroforestry-boerderijen. Het aanbieden van financiële stimulansen om boeren aan te moedigen om koffiebossen intact te houden om de nevenvoordelen van het ecosysteem te behouden en uit te breiden.

Blijf op de hoogte om binnenkort meer te lezen over ons insetting-project!

Selecteer een Afleverpunt