Cart

Geen producten in je winkelmand.

Login

Search

De mensen achter onze koffies

Suke Quto plantage

Tijdens onze origine reis naar Ethiopië hadden we het geluk één van de Suke Quto koffieboeren te kunnen ontmoeten. Het was de eerste keer dat hij het werkelijke resultaat van zijn keiharde werk onder ogen kreeg. Suke Quto during our origin trip to Ethiopia. It was the first time he truly saw the end result of his hard work. 

De eigenaar van deze farm, Tesfaye, heeft altijd voorop gelopen in zijn streven om de beste koffie te leveren door middel van innovatie en het scholen van zijn mensen. Zijn koffie is onderdeel van het Operation Cherry Red project en hij is de stuwende kracht achter de school die gebouwd wordt voor de kinderen van de arbeiders die voor hem werken.

Het Reko washing station

Hier zien we Menno in Yirgacheffe, in de Gedeo zone in Ethiopië. Dit is het Reko Washing Station. Een extreem goed georganiseerd bedrijf dat geweldige koffies maakt. Als partners hebben we een langdurige vriendschap opgebouwd en zijn we blij dat ze deel uitmaken van het Operation Cherry Red programma.

Safaye van Guji Mora

Menno en partner Safaye, met wie hij al jaren samenwerkt. Safaye is de eigenaar van zeer hoog gelegen plantages, en levert de beste koffies met een echt Ethiopisch Guji smaakprofiel: bloemig en zoet met ondertonen van perzik en abrikoos.

Adolfo, Fazenda Passeio

Al sinds we in Brazilië bij Adolfo Ferreira langs zijn geweest willen we zijn koffie kopen, en we zijn hartstikke blij dat het moment eindelijk daar is. Adolfo is de eigenaar van zowel Fazenda Passeio als Fazenda Lagoa, gelegen op de bergen bij Alfenas, Minas Gerais. Hij is ontzettend zorgzaam, vriendelijk en deskundig en kent alle hedendaagse Braziliaanse koffievariëteiten uit zijn hoofd, plus de datum dat ze het land in kwamen of werden ontdekt en waarmee ze gekruist zijn! Adolfo is ook de voorzitter van de Brazilian Specialty Coffee Association (BSCA), en streeft ernaar alle koffieboeren in zijn land te helpen op het hoogste kwaliteitsniveau te produceren. Hij deelt zijn kennis waar en wanneer hij maar hij kan, en speelt daarnaast ook nog eens een zeer verdienstelijk potje voetbal op het veld op zijn plantage.

Haile Gebre, Shakisso farm

Menno met zijn oude vriend Haile Gebre, eigenaar van de Shakisso Farm in Ethiopië. Ze werken al jarenlang samen en Haile, die zelf 7 dochters heeft, noemt Menno ‘zijn zoon’.

Berhane, zoon van farmer Salomon

Berhane, zoon van koffieboer Salomon, drinkt hier zijn eigen OCR koffie op de Kerkstraat 96. Ze zijn eigenaar van 4 Washing Stations, en waren trots hem de door hen gewassen Guji koffie te kunnen schenken. Deze samenwerking bestaat al 13 jaar!