Hoeveel kost jouw kopje koffie?

BOCCA x True Price

Bocca x True Price

De bonen die voor elk kopje koffie worden gebruikt, hebben hun eigen unieke expeditie ondernomen om in jouw kopje te komen. Helaas heeft deze reis vaak een negatieve maatschappelijke en ecologische kost. Co2-uitstoot, waterbodem- en energieverbruik, kinderarbeid en loonuitbuiting door boeren zijn slechts een handvol zaken die niet worden weerspiegeld in de uiteindelijke prijs van een kopje koffie. Bij BOCCA ondersteunen we innovatieve strategieën om een transparantere toeleveringsketen te ontwikkelen en de beweging naar een duurzamere en eerlijkere koffie-industrie te begeleiden.

Sociaal ondernemer Ariane van Mancius gaat in nauwe samenwerking met BOCCA coffee het eerste echte prijscafé ter wereld openen, Het Koffiehuis in Breukelen. De missie om een café te ontwikkelen met volledige prijstransparantie is nu een concrete realiteit. Een ruimte waar klanten de 'werkelijke' kosten betalen, waardoor klanten de mogelijkheid krijgen om (anders) verborgen kosten te betalen. Deze extra prijspremie zal ngo's en liefdadigheidsinstellingen ondersteunen bij het herstellen van de maatschappelijke kosten die samenhangen met consumentengedrag.

Eerlijke en transparante prijzen zijn uiterst belangrijk voor ons hier bij BOCCA. BOCCA-oprichter Menno Simons, die de toekomst van de koffie-industrie bespreekt, legt uit:

“Ik ben de lege woorden en nepclaims beu. Iedereen beweert een ‘goede’ of ‘eerlijke’ prijs te betalen en ‘rechtstreeks’ bij de boer te kopen.

De afgelopen 20 jaar is het bewustzijn, specialisme en kennis gegroeid. Ik hoop dat deze trend zich voortzet, met meer nadruk op kwaliteit, transparantie en duurzaamheid!”

Het doel van een echt prijssysteem is om uiteindelijk de verborgen kosten zo terug te dringen dat de eindconsument niet langer meer hoeft te betalen voor duurzame producten. We kunnen niet wachten op wat de toekomst te wachten staat: een transparantere koffie-industrie!

Selecteer een Afleverpunt