Toewijding aan partners

Menno is onlangs teruggekeerd van zijn reizen in Afrika.

Onderweg nieuwe partnerschappen aangaan met mensen die wat we doen mogelijk maken. We blijven de herkomst van koffie bezoeken om banden met onze boeren op te bouwen en de kwaliteit van de koffie die we graag drinken te behouden.

Samen Beter Doen

First stop, Kenya, the champagne region of coffee.

Menno begint zijn reis op een klein koffielandgoed in de provincie Kirinyaga.

Begroet door felrode heerlijke koffiebessen en landarbeiders op ladders aan de top van hoge koffiebomen (pas op dat je ze niet beschadigt!). Hij wordt verwelkomd door de eigenaar van de boerderij, Alvans Mutero. Een voormalig accountant die terugkeerde uit Nairobi om zijn deel van de familieboerderij te runnen, waar hij nu woont met zijn vrouw, Mary.

Bij ons bezoek schonken we aan Alvans een hoogwaardige vochtmeter, die gebruikt kan worden tijdens het droogproces. Helpt de technische precisie te vergroten om de consistentie, opbrengst en kwaliteit te verbeteren. Ons werk stopt daar niet. Menno werkt momenteel aan nieuwe initiatieven in Kenia, waaronder schaduwdrogen, het geven van gespecialiseerde agronomische trainingen aan boeren en het introduceren van speciale organische meststoffen.

Aangaan van langdurige samenwerkingen

Dat betekent dat we onze ervaring gebruiken om samen met onze landbouwers uitdagingen in de sector aan te pakken – om een gemeenschappelijk einddoel te bereiken: het ontwikkelen van een kwaliteitsproduct. Niet alleen om de smaakpapillen van onze trouwe koffieliefhebbers te plezieren, maar ook om Alvans in staat te stellen zijn prachtige koffie over de hele wereld te delen.

Alvans koffie is net aangekomen in Nederland, veilig in onze handen! Zodat je zelf kunt proeven van het avontuur... heel binnenkort!

Volgende halte, DR Congo

Waar Menno wordt verwelkomd door de geweldige vrouwen die in de koffie werken.

Vrouwen in koffie

70% van de arbeid in de koffieproductie wordt geleverd door vrouwen. Empirisch bewijs toont echter aan dat vrouwen die in de koffiesector werken, systematisch minder toegang hebben tot hulpbronnen, zoals land, krediet en informatie, dan mannen. Dit resulteert in een meetbare genderkloof.

Tijdens zijn reizen heeft Menno gezocht naar mogelijkheden om een toeleveringsketen op te zetten die in staat is om consistente koffie van fantastische kwaliteit te leveren. Tijdens zijn verblijf in DR Congo ging Menno op bezoek bij de Congolese koffiesorteersters in Butembo. Op zoek naar een waardeketen die het leven van deze vrouwen ten goede kan komen.

Verbetering van het leven van vrouwen in de koffie-industrie

Bij BOCCA zetten we ons in om het leven van vrouwen in de koffie-industrie te verbeteren en richten we ons op het bevorderen van gendergelijkheid. Het ontwikkelen van duurzame toeleveringsketens die toegang bieden tot vaardigheden en onderwijs, empowerment van vrouwen die betrokken zijn bij de koffieproductie. Helpt vrouwen in staat te stellen efficiënter te produceren, hogere opbrengsten te behalen en de bedrijfswinsten te verhogen. 

We blijven werken aan het opbouwen van partnerschappen en het bieden van kansen aan dames die in de koffie werken. Empowerment van vrouwen in koffie, verbetert de koffie-industrie.

Selecteer een Afleverpunt