Cold Drip recepten

Bocca Cold Drip Coffees zijn verrassend verfrissend: met veel ijs op een zonnige dag en een geheim ingrediënt voor cocktails!

Long Sparkling Cocktail

De Long Sparkling Cocktail brengt een beetje fantasie op tafel. Braziliaanse cold drip is de klassieke optie en wordt onderstreept door de zoetheid van melasse met een vleugje CO2 voor frisheid.

Ingrediënten: Melasse, sinaasappelaroma-essence, bruisend water, Brazil Cold Drip


Bereiding: Maak melassesiroop door 40g melasse en 20g water en 1 gram Sinaasappelaroma te mengen. Voeg 20 g van deze siroop toe aan een hoog glas en vul het glas met geschaafd ijs. Vul het glas met de koude drip zodat het voor ongeveer 3/4 gevuld is. Vul aan met bruisend water. Garneer met sinaasappelschil en steek er een rietje in.

Milky Drip

Milky cold drip coffee is een geweldige optie voor koffieliefhebbers die van een beetje melkachtige zoetheid in hun drankjes houden. We raden aan om halfvolle havermelk te gebruiken omdat de lichtere body niets afdoet aan de smaakbeleving. Verbazingwekkend genoeg is Ethiopian Cold drip de beste combinatie.

Ingrediënten:  Halfvolle Havermelk, Ethiopia Cold Drip

Bereiding: Vul een tulpglas tot aan de rand met gewone ijsblokjes. Giet 100 ml halfvolle havermelk erbij en voeg langzaam Ethiopia Cold Drip toe zodat de 2 vloeistoffen niet mengen. Geen garnering nodig.

Old Fashioned

The Old Fashioned is een cocktail gemaakt door suiker met bitters te mengen, whisky of rogge toe te voegen en te garneren met een vleugje citrusschil. Onze Old Fashioned kan non-alcoholisch zijn omdat de Kenyan Cold drip mooie zwarte bessentonen heeft en de zoetheid van lichte whisky.

Ingrediënten: 30ml whisky, 2 scheutjes Angostura bitters, 1 theelepel witte suiker, paar scheutjes Kenya Cold Drip

Bereiding: Doe suiker in ouderwets glas en verzadig met bitters, voeg een paar scheutjes Kenya Cold Drip toe (een flesje is voldoende voor een paar rondes) en roer totdat het is opgelost. Doe een groot ijsblokje in het glas en voeg whisky toe. Garneer met sinaasappelschil.

Selecteer een Afleverpunt