BOCCA Branderij

Onze eigen branderij in Dronten

Hoe werken wij?

In Dronten wegen, branden en verpakken we alle orders. Groene koffie kopen we rechtstreeks bij de koffieboeren. De prijs van de koffie wordt bepaald door de kwaliteit van de koffie. Doordat er weinig tussenpersonen zijn die aan de koffie moeten verdienen, is de koffieketen heel transparant en krijgt de boer een hogere prijs voor zijn koffie.

Wij zijn altijd op zoek naar de lekkerste koffies. Naast ons standaard koffieassortiment zijn we altijd op zoek naar specials en proeven we regelmatig samples van nieuwe koffies. Als brander moet je ver vooruit kunnen kijken: afhankelijk van waar de koffie die je hebt geproefd zich in het verwerkingsproces bevindt, kan het soms enkele maanden duren voordat de koffie die we hebben besteld in ons magazijn ligt.

Wij cuppen wekelijks om de samples te proeven en te beoordelen, maar ook om de kwaliteit van onze eigen koffies te controleren. De methode (SCA) waarmee koffie wordt beoordeeld is wereldwijd. Cupping is een heel ritueel waarbij de koffie alleen met heet water wordt ingeschonken. Je slurpt de koffie van een lepel zodat de koffie zich goed door je mond verspreidt en dan spuug je hem meteen weer uit (tenzij hij zo lekker is natuurlijk dat je hem niet lust). Hierdoor proef je zowel de kwaliteiten als eventuele gebreken extra goed.

Kwaliteitscontrole is belangrijk in het werk van een koffiebrander. Er zijn verschillende factoren die variabel zijn: een iets andere omgevingstemperatuur kan bijvoorbeeld invloed hebben op de branding. Door wekelijks te cuppen weten we zeker dat onze koffies altijd optimaal van smaak zijn!

Over de Loring

Onze koffiebrander is een bijzondere machine. De Loring S70 Peregine is een koffiebrander uit Amerika, gebouwd door bekwame vakmensen. Eén brander brandt de bonen en verbrandt rook. Snelle koellade verkort de koeltijd terwijl de bonen worden beschermd. Daarnaast bespaart het tot 80% brandstofbesparing en reductie van broeikasgassen bij elke branding, in vergelijking met conventionele branders.

Met deze koffiebrander kunnen we voor elke koffie een nauwkeurig brandprofiel samenstellen, het recept dat je volgt bij het branden. In een brandprofiel kijk je naar het verloop van de temperatuur, geur, kleur en tijd.

Over de Probat

Onze favoriet aller tijden. Wereldwijd zijn er tientallen fabrikanten van koffiebranders. In feite zijn veel van deze fabrikanten nieuwere bedrijven die pas in de afgelopen 30 jaar zijn ontstaan. Er is echter één naam in het bijzonder die de tand des tijds heeft doorstaan: Probat. Probat bestaat en produceert sinds het einde van de 19e eeuw koffiebranders en is de oudste continu werkende fabrikant van koffiebranders ter wereld. 

Private label coffee


Het serveren of verkopen van je eigen private label koffie is een mooie manier om de identiteit van je bedrijf te onderstrepen.

Als koffiebrander helpen we je graag van begin tot eind met het ontwikkelen van je eigen koffiemerk!

Er zijn verschillende manieren om een private label koffie op de markt te brengen.

  • Een bestaande blend met uw eigen ontwerp en verpakking.
  • Stel je eigen blend samen

Wij helpen je graag bij het vinden van de koffie die past bij je bedrijf!

Selecteer een Afleverpunt