Winkelwagen

Geen producten in je winkelmand.

Login

Search

Bananenbrood featuring Gusto

Bananenbrood recept

Het lekkerste bananenbrood uit onze bar op de Kerkstraat maak je nu helemaal zelf ! 

Ingrediënten (voor 1 brood):

  • 125g geroosterde walnoten, grof gehakt
  • zo’n 4 tot 5 (over)rijpe gepelde bananen – hoe rijper de bananan, hoe zoeter het brood
  • 150g boter, op kamertemperatuur
  • 150g bruine basterdsuiker
  • 3 kleine eieren
  • 250g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25g zeer fijngemalen Gusto
  • snuf zout

Benodigdheden:

  • Cakeblik
  • Bakpapier
  • Mixer of garde
  • Zeef
  • Spatel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed het cakeblik met bakpapier. Dit werkt het handigst door eerst een prop te maken van het papier, dit uit te vouwen en vervolgens in het cakeblik te vormen. Prak de bananen fijn. Klop de boter met de suiker romig en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg de bananen en de walnoten toe. Zeef dan de bloem, bakpoeder, zout en koffie erboven. Spatel voorzichtig door elkaar tot een egaal beslag. Doe het beslag in het cakeblik en bak het bananenbrood in het midden van de oven in 1 uur goudbruin. Het brood is gaar wanneer een prikker er droog uit komt.

Geniet ervan met een kop koffie!