Bananenbrood met Gusto

Het recept voor het lekkerste bananenbrood uit onze bar aan de Kerkstraat 96 is nu verkrijgbaar om zelf te bakken! 

Ingrediënten

  • 125g geroosterde walnoten
  • ongeveer 4-5 (over)rijpe gepelde bananen – hoe rijper de bananen zijn, hoe zoeter het brood zal zijn
  • 150g boter, op kamertemperatuur
  • 150g bruine suiker
  • 3 kleine eieren
  • 250g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 25g fijngemalen Gusto
  • snufje zout

Keukenmaterialen:

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Keukenmachine of garde
  • Zeef
  • Spatel

Hoe:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg bakpapier in de bakplaat. Pureer de bananen. Klop de boter en de suiker romig en klop de eieren er een voor een door. Voeg de bananen en geroosterde walnootstukjes toe aan de kom. Zeef vervolgens de bloem, bakpoeder, zout en koffie erdoor. Meng tot een glad beslag en doe in de bakplaat. Kook gedurende 1 uur. Als een satéprikker erin prikt en er schoon uitkomt, is hij gaar.

Drink er een lekkere kop koffie naast!

Selecteer een Afleverpunt