Avontuur naar origine!

Tijdens mijn tijd in origine was het geweldig om te doen de getalenteerde mensen die wat we doen mogelijk maken.

– Kieran, BOCCA Coffee.

Partnerschappen in koffie.

Wat een reis – waar moet ik beginnen?!

Elk moment was fantastisch: inspirerende mensen ontmoeten, kennis opbouwen en nieuwe ervaringen opdoen. Het was opvallend om de oorsprong van het geweldige werk te zien: van de aandacht voor kwaliteit tot een focus op het verbeteren van duurzame praktijken.

Een bezoek aan de boerderij die verbonden was met onze True Price Soulmate, bracht het hele project tot leven. Ik zie met eigen ogen de indrukwekkende focus op mens en milieu.

Het grootste hoogtepunt was absoluut het contact met onze partners in origine, samen koffie drinken en genieten van het eindproduct.

Fazenda Passeio & Lagoa.

Ik was erg opgewonden om de Passeio-boerderij te bezoeken en de boerderijeigenaar Adolfo te ontmoeten. We hebben de datums van onze reis eigenlijk speciaal verplaatst om hem te ontmoeten. Een ware pionier en producent van onze heerlijke soulmate koffie.

Er zijn 130 werknemers bij Passeio en alle kersen worden individueel met de hand geplukt (geen mechanische 'schudders'). Er zijn twee belangrijke aandachtspunten bij Fazenda Passeio: werknemers op de boerderij en het milieu. Het was geweldig om te weten dat onze waarden nauw aansluiten, het is echt geen wonder dat we nu al vele jaren samenwerken.

Na het ontwikkelen van een zonnepanelenproject wordt nu alle energie op de boerderij opgewekt door zonne-energie. Rondom de boerderij worden voortdurend inheemse bomen geplant, maar liefst 30.000 bomen! We spraken over het True Price-project en onze volgende stappen, waarbij we onderzochten hoe we de grootste problemen in de toeleveringsketen kunnen aanpakken.

Ik schonk Adolfo een zak met onze koffie en hij was er heel blij mee! We dronken zijn koffie, spraken over de moeilijkheden in onze branche en lachten samen. Op nog vele jaren samenwerking!

Selecteer een Afleverpunt