Een koffie ontworpen voor havermelk

Verhoog je plant based coffee game!

Tegenwoordig vind je overal havermelk, maar traditioneel wordt koffie geselecteerd en gebrand zonder havermelk in gedachten. Omdat we van een uitdaging houden, besloten we dat het tijd was om dit recht te zetten! Tegen alle verwachtingen in voegden we een klein beetje gewassen Robusta-bonen toe van een koffieplantage op grote hoogte in Oeganda. We besloten om deze impopulaire variëteit in de specialty coffee scene een kans te geven, omdat de bonen speciaal voor ons werden bereid en verwerkt volgens onze kwaliteitsnormen.


Deze Robusta bonen brengen extra zoetheid, meer body en zorgen voor een dikke crema. Ze worden gemengd met onze beste Arabica-bonen om de juiste balans tussen de havermelk- en koffiesmaak te garanderen. Tonen van donkere chocolade en bruine suiker.

Feiten over havermelk

Waarom is havermelk zo populair geworden? Ten eerste is havermelk toegankelijk voor veel mensen die geen andere soorten melk kunnen drinken. Ten tweede heeft het een lage milieu-impact en is het een duurzaam systeem: als je een glas havermelk van 200 ml vergelijkt met een glas koemelk van 200 ml, krijg je dit: om het glas havermelk te produceren, is ongeveer 0,8 vierkante meter land en 5 liter water is vereist. De CO2-uitstoot is net geen 0,3 kg. Om een ​​glas koemelk van 200 ml te produceren is 3,9 vierkante kilometer land en ongeveer 120 liter water nodig. De CO2-uitstoot ligt net boven de 0,6 kg. Dat is een enorm verschil!

Selecteer een Afleverpunt